23. jul, 2020

LIA agent 68

 
Här kommer första delen av fem om änglar. 
 
ÄRKEÄNGELN MIKAEL 
 

Mikaels namn betyder "vem är lik Gud"

 
Mikael är den högsta Ärkeängeln och den enda som är benämnd Ärkeängel i Bibeln. Han är härförare och kämpar tillsammans med de andra änglarna mot ondskan och framställs ofta som soldat och avbildas ibland när han trampar på djävulen, eller med en våg där han väger människornas själar. 
Han visade sig för Moses som elden i den brinnande busken och det sägs vara han som räddade Daniel ur lejongropen (i vissa traditioner sägs det vara Zagzagiel). 
Han förekommer i Daniels bok där han nämns vid namn som en av de främsta änglafurstarna. Han nämns också i Uppenbarelseboken, där han och hans änglar strider mot ondskan. 
När man tittar på ikoner bär änglarna som attribut hårband och ibland diadem, med band som fladdrar inom glorian, det sägs visa på änglarnas lätthet.
 
Mikael han ofta kraftfulla och mörka, eller gyllene vingar, det vill visa på hans okroppsliga natur. Som ängelns andra attribut bär Mikael en resestav, han har också i sin vänstra hand ofta en glob som visar på att han har makt och är chefsängel. Sin makt får Mikael från Kristus. Färgerna på hans dräkt är ofta varierande, ibland avbildas han med gyllene rustning och ibland är Mikaels tunika blå och manteln vackert röd eller rödaktig. 
 
Änglarna är androgyna, alltså varken man eller kvinna, de är okroppsliga ljusvarelser, men eftersom namnnen på änglarna oftast är manliga så skriver jag han. Änglarna har fri vilja, är icke dömande och arbetar för det högst bästa, för att hjälpa och vägleda och skydda oss. Om vi är i nöd kan vi alltid be Mikael om hjälp och beskydd. Det finns en speciell bön som du kan be, den är speciellt riktad till honom. Den kan användas varje gång du vill ha kontakt med honom. Det är en kraftfull bön som kan hjälpa dig när du är i nöd, behöver extra beskydd och även om du vill ta bort negativa energier i hus och hem. 
 
Ärkeängeln Mikaels bön
 
Helige Ärkeängeln Mikael försvara oss i striden,
var oss ett värn mot satans ondska och förstå. 
Må Gud befalla honom, så ber vi ödmjukt 
och du furste över de himmelska härskarorna.
Med Guds kraft nedstöt till helvetet djävulen
och de övriga onda andar, som till själarnas
fördärv vandrar omkring i världen. 
Amen
 
Han är en av de fyra Ärkeänglar som representerar de fyra väderstrecken, de fyra årstiderna, dagens tidpunkter och han är en av de sju Ärkeänglar som har en egen veckodag. Han vaktar också över vädret och naturens tillväxt. 
 
Väderstreck: Söder
Årstid: Sommar
Tidpunkt på dagen: Middagstid 
Dag: Söndag
Planet: Solen
Färg: Guld
Element: Eld
Kristaller: Bergskristall, bärnsten, opal (ängla aura) mm
Rökelse: Kamomill, ringblomma, rosmarin, salvia, solros mm
 
Du kommer lättare i kontakt med änglarna om du har möjlighet att tillbringa en stund i lugn och ro, lyssna gärna på meditativ musik. 
 
Änglarna består av ren energi och ljus och det är vi själva som ger dom deras jordiska form, utifrån hur vi kan uppfatta dom. 
 
Du kan be Mikael om hjälp när du behöver bli vägledd och för att kunna förstå, fokusera och förändra saker i livet. Du kan även kontakta honom för överflöd, välstånd, när du är i nöd, men också för växtlighet och för att motverka föroreningar mm
Han beskyddar oss alla om vi ber honom, och han har ett speciellt område som han är beskyddare för: sjömän, poliser, järnvägsarbetare, bilreparatörer, mekaniska ingenjörer, administratörer, lastbilschaufförer, byggare, metallarbetare m fl. 
 
Lycka till och kom ihåg att be Ärkeängeln Mikael om hjälp när du behöver. 
 
Kram 
LIA agent 68