Blogg

9. dec, 2019
Hej igen!
 
Idag tänkte jag berätta lite om hur det är att arbeta med healing.
Att få heala är det mest underbara som finns, att få känna energin flöda..
Jag är verksam som Reiki healer upp till masternivå, sedan 2010, men precis som med det mediala så är jag nog född med detta, shamansk healing arbetar jag med också, är fortfarande på lärande nivå där då jag är under utbildning. 
Men den shamanska resan tar vi en annan  gång.
 
När man arbetar med healing så arbetar man i kroppens sju huvudchakran (dom går jag igenom en annan gång), man arbetar i det inre energifältet men också i det yttre som kallas aura.
Alla kan lära sig heala.
 
Healern känner av i energiflödet och här får man som healer lita på att energin går dit den ska och följa med.
Det är här man kan känna av trauman, blockeringar mm, och  dessa områden kan upplevas av healern på olika sätt, främst i energiflödet men jag har känt av som mur, stenblock, tyngd, ser även i färg och symboler, här arbetar mina sinnen för fullt, speciellt syn, hörsel och känsel. 
Jag kan bli väldigt yr av när energin arbetar fel i en människa, när blockering och annat skräp lossnar så har jag fått lära mig acceptera och förstå  varför jag ofta vill rapa och tom ibland spotta, den bilden blev klar när jag vågade släppa in den shamanska delen av mig. 
 
Har alltid känt av om jag vill ta en annan människa i handen, vissa vill jag bara hälsa på snabbt.
När jag arbetade inom äldrevården så tyckte äldre om när jag satt med dom och ofta fick jag höra vilken värme i och hur lugna dom blev av att jag höll dom tex på axeln. 
 
Energikänslig har jag nog alltid varit, att känna av stämningar, människor, djur och natur. Att få lägga händerna på eller att arbeta ovanför kroppen är ett enormt flöde, ibland har det känts som att jag ska brinna upp men känslan varierar från klient till klient.
Jag märker snabbt i mina möten med andra hur mina händer vibrerar eller är otroligt varma eller kalla.
Speciellt i mitt ordinarie arbete där jag möter många trasiga människor, jag arbetar med hemlösa med missbruksproblematik.
 
Jag har haft många klienter genom åren, och fått äran att förmedla denna underbara energi, man kan säga att jag har sett och känt genom mina händer.
All healing kommer ur samma källa oavsett vad den heter, den flödar genom mig och jag är just verktyget/förmedlaren.
Jag får aldrig som healer säga att jag botar någon annan eller lova en massa saker.
Jag är bara ett enkelt verktyg som energin förmedlas genom, en kanal och jag arbetar lika gärna med djur som med människor och naturen.
 
Det tvistas mycket om olika metoder men det bryr jag mig inte så mycket om då all healing för mig är ren kärlek.
 
Utbrändhet är något jag fått ofta på min bänk och där jag fått äran att följa klienten under ett par sessioner och sett bra resultat.
Det är så härligt att få följa processen.
 
Jag har även fått möjlighet att heala en man på sjukhus, en man med cancerdiagnos, där healingen skänkte enbart kärlek och välbefinnande.
Det var han som bad mig komma genom en gemensam bekant.
Han sa ofta att han var inte rädd för sjukdomen och att han hade en stark tro på universum och allt vad det innebar och var öppen för det alternativa. 
Han sa ofta att till mig "tänk om  alla kunde se det jag får glimtar av, och att älska hela människan", inte bara se skalet, utan som du kunna se en människas själ". 
Dessa ord har etsats sig fast hos mig för evigt, för det är vad jag vill med healingen att se andra människors själar, att se holistiskt då allt hänger ihop.
 
Dessa möten såg jag framemot, fina diskussioner blandat med att få ge honom en lugn stund,, jag gav och fick så mycket tillbaks, jag tog aldrig emot betalning, han gav mig så mycket så det var betalning nog.
 
TACK universum för att ni lät våra vägar korsas <3
 
Så det var lite om min vandring i healingens tjänst och så länge jag har förmågan och kraften att lägga händerna på en annan människa eller djur så kommer jag göra det, detta är ett av mina kall och jag älskar det även om det jag ser och känner inte alltid är trevligt.
Tack för att ni tar er tid att läsa <3
Birgitta 
21. nov, 2019
Drömmar.
Jag har gått drömskola och lärt mig massor. 
Drömmar är större verktyg än vad man kan föreställa sig.
Här kan du hitta svar och lösningar även om du kan få klura både en och två gånger innan bilden klarnar. 
Den bäste tolkaren av drömmen är faktiskt du själv men ibland kan man behöva få tankeställare från andra.
Det som sker i det verkliga livet kan spegla sig på andra sätt i drömmen och det är här du kan ha hjälp av mig.
Att förstå det som sker i drömmen är inte lätt så det är viktigt att se hela sammanhanget men kunna plocka ut det viktigaste.
Ibland kan det vara mycket som pågår men allt är inte viktigt att gå in i detalj på.
Drömmarna kan ge dig svar, ge dig lösningar mm.
Du kan också få uppleva möten med de på andra sidan då slöjan mellan våra världar är tunn och i sömnen/drömmen är vi avslappnade och mer mottagliga.
Våra nära och kära på andra sidan kan  lämna budskap, eller ge dig tankeställare.
Att kunna förstå varför drömmen kanske tex visar sig som en bil som någon annan kör, eller något som brinner, någon dör, ja där kan du ha hjälp av mig och några till på linjen.
Drömmar kan påvisa det som sker runt dig i det yttre men också det som ligger gömt i det undermedvetna.
 
Så det var kort om drömmar.
Tack för mig/ Birgitta
5. nov, 2019

Drömtydning

När vi sover är vi mer öppna för andra dimensioner därför mer mottagliga för budskap. Här kommer några exempel på hur jag tolkar drömmar:

Mardrömmar

Mardrömmar kan kännas väldigt jobbiga även när man vaknat. Man kan råka ut för en massa olika trauman där och då är det lätt att bli rädd eller känna obehag en tid efteråt. Dessbättre så handlar sådana oftast om helt andra saker än det man drömmer om.

Är man jagad eller försöker springa ifrån något eller någon så betyder det något helt annat väldigt ofta. Det är individuellt för varje person och vanligtvis så får jag budskap som hjälper och lyfter i den situation man är i.

Vatten

För min del så brukar det handla om mycket känslor när det är vatten med i en dröm. Vattnet visar hur man känner sig inombords. Känslan i drömmen talar om vad det rör sig om så att säga.

Katastrofer

Om man drömmer om katastrofer så kan det betyda att någonting gammalt slutar och en ny start i livet, ett nytt kapitel. Här talar drömmen om hur man själv kan påverka det som kommer.

Ja, listan kan bli hur lång som helst och varje dröm är unik precis som vi människor är. Vissa gånger kan det komma ett budskap från någon man stod nära som nu finns på andra sidan. Ofta handlar våra drömmar om personlig utveckling där vi får verktyg att jobba med. Sen gäller det ju såklart att plocka upp dessa verktyg och jobba med dem.

Om du har drömmar som återkommer eller bara har en dröm som du inte riktigt kan släppa tanken på, då är det förmodligen ett budskap till dig. Jag kan vara till hjälp sådana gånger.

Var inte rädd för detaljerna i drömmen, de betyder inte så mycket utan känslan är viktigast. När man drömmer om en person så kan det lika gärna handla om en själv.

Naturligtvis finns det människor som drömmer sanndrömmar och då är det en helt annan sak. Men fråga mig gärna om du har haft en dröm som du inte förstår.

Kram/Viola

30. okt, 2019

Lia

Nu närmar vi oss med spänning en av dom helger då kraften, som enligt den gamla nordiska mytologin kallas "megin", det är som en flod av energi. Under denna natt ger det oss, Jeppe nr 67 och mig starkare möjligheter att använda den för att hämta visdom. 


Vi har förberett oss under fleror veckor och hela dagen, på olika sätt inför denna natt, för att bygga upp och förstärka vår megin. Vi ser med förväntan och spänning fram emot att på olika sätt kunna kontrollera och rikta kraften på ett sätt som hjälper, vägleder och helar alla er som ringer oss just denna magiska natt. 
 
Vad är då megin?  
Ja, megin finns överallt och genomsyrar kosmos och allt som lever. 
Det som kallas svartkonst och som enligt gamla traditioner är folklig läkekonst är just detta, förmågan att rikta, öka och kontrollera sin kraft, för ett speciellt syfte.
Solen, månen, alla planeter, vinter, sommar, växter, djur, stenar, människor, ja allt har megin, både levande och döda och det finns också hos olika andeväsen.
 
Det är brukaren, som avgör hur resultatet blir och det har gammalt tillbaka genom tiderna och i olika traditioner använts olika metoder, av vilka många idag inte längre används. 
Ord, andedräkt, spott, tankar, blod, svett, sperma, blick, handpåläggning, kristaller, växter, djurdelar, döingeben, döingemull, förfädersandar, andliga lärare och fylgjor(skyddsandar och kräftdjur) mm. 
 
Dessa ger uttryck för brukaren megin och aktiveras, ökas och riktas i den magiska ceremonin. När vi utför denna ceremoni denna natten, som har extra laddning, så ökas också kraften till oanade möjligheter. Det är därför som Jeppe och jag valt just denna natt eftersom vi vet att vi har extra kraft till att se, vägleda och hjälpa er alla som ringer oss inatt och den helande kraften som ni automatiskt får vid våra samtal, blir också extra kraftfull. 
 
Inatt använder vi kraftfulla redskap som vi laddat upp under veckorna för att kunna hjälpa och vägleda er, tarotkorten, runorna, pendel, kristaller och våra stora kristallkulor mm.
 
Jag ser med stor förväntan fram emot att få möjlighet att hjälper er med den upphöjda kraften på natten mellan lördag kl 23.00-05.00, ser fram emot att prata med er. 
 
LIA
30. okt, 2019

Hej igen! För andra veckan i rad så räknar vi dagarna inför vårat speciella event på lördag och nu kan jag och Lia (nummer 68) säga att det börjar sjunka in för oss. Vår planering är färdigställd och nu är vi mitt uppe i våra praktiska förberedelser inför dagen. Jag önskar så att jag hade haft möjligheten att bjuda in er alla under veckan till oss, för våra hus är helt vilda och galna under denna tiden.

Som ni vet kommer vi att jobba natten mellan lördagen den 2 november till söndagen den 3 november mellan kl 23,00 till 05,00. Detta är första gången vi på stjärnregn gör något sånt här så vi hoppas att ni kommer ringa och ta del av något som ni inte kommer att få möjlighet att uppleva andra dagar.

Hemma hos oss under denna årstiden så skördar vi mycket örter och bakar så husen ständigt doftar av nybakat. Vi ser över våra kläder och i mitt fall så är jag i full gång med att sy upp något nytt för tillfället i hand. Detta är verkligen den mest spektakulära helgen för människor som vi och då duger inget mer än det bästa. Traditionellt så bär vi oftast svart från topp till tå under dessa högtider men det är roligt att dra in mer av höstfärgerna när vi klär upp oss för att visa uppskattningen för slutet av skörden.

Jag och Lia kommer under natten bära svart mellan 23-05 när vi finns där för er på grund av att den färger skyddar och låter en vara selektiv med vilka energier vi tar in. Vilket är viktigt en natt som är så otroligt kraftfull och där energierna är mycket större i jämförelse med annars.

Jag vet att vissa av er har undrat hur en dag som denna går till och därför tänkte jag ge er en hel dags inblick i det i hop om att ni ska finna det intressant.

Vi börjar med att gå upp innan solen kommer fram för då startar vi bakningen för att fira gryningen på denna efterlängtade dagen. Vi bakar middagsbullar med timjan och rosmarin och frukostbullar smaksatta med lönnsirap och pumpa. Sedan låter vi köket vara ifred och går tillbaka och sover några timmar till och vaknar igen efter gryningen så vi ska vara extra utvilade inför kvällen. Det är enligt tradition väldigt viktigt att man är uppe först och sätter in bullar i ugnen och börjar duka fram till en gudomlig frukost fylld med allt du kan tänka dig ,för det är så att man lagar frukosten med så mycket kärlek och lyckoönskningar som man sen vill att sin familj ska kunna sitta ner och dela denna måltiden tillsammans.

Sen under tiden man väntar på bullarna så brukar jag smycka ett altare i köket där jag lägger en orange duk och placerar bilder på mina saknade släktingar. Altaret utsmyckas med äpplen och lagerblad samt ljus i svart, vitt och orange. Jag gillar och tända en rökelse också för att hedra dem avlidna. Att göra upp ett altare känns som en tradition som är för dem flesta människor under denna helgen men alla gör det på olika sätt. Jag placerar alltid altaret i köket för under en sån här dag så är det där jag kommer vara mest och det är fint att kunna se sina släktingar och minnas dom när man är där.

Denna högtiden ur ett praktiskt perspektiv handlar om skörd och att fira ljus, så i mitt fall så tänder jag ett ljus i varje rum som jag besöker genom dagen. Jag låter inte något av dom ljusen slockna förrän vi går och lägger oss, för i mörkret efter då bjuder man in andarna och ljusen håller dom ute.

 

Efter frukosten så gör vi oss redo för dagen i våra vardagliga kläder som är passande för ett sådant tillfälle (oftast höstfärger). Vi hjälps åt i köket hela dagen och förbereder alla grönsaker och såser med nyskördade örter. Vi tillreder i mån av tid offergåvor så som frukt och örter till altaret när vi kommit ikapp matlagningen och brygger en typ av glögg liknade dryck som puttrar nästan hela dagen. Vi har en liten tradition som jag själv tycker är lite löjlig för jag skrattar åt mig själv varje år och det är att vi sopar tröskeln till ytterdörren för att dra ut alla negativa energier från våra hem och rena det så oavsett om jag tycker det är små tramsigt så är det en viktig del av dagen.

Hela dagen är total galenskap tänk dig ett kök där ugnen är fylld till max och alla spisplattor är upptagna och där på den ena diskbänken finns örter staplade upp till köksskåpen och väntar på att man ska ha några minuter över till och mortla eller torka dem. På mitten av bordet så brukar där finnas en stor kastrull eller kittel som bubblar med olika hopkok under hela dagen för det är en av dom starkaste dagarna för oss och då måste man trycka in mycket på 24 timmar. Sen i hörnet så står altaret och är en väldigt munter och fin del av dagen om jag får säga så själv? Det är ett väldigt fint sätt för oss att minnas våra släktingar och vänner utan att sörja.

Där är en gemenskap mellan oss alla den dagen som är otroligt fin för allting handlar om hur vi stötar varandra och vi sätter upp våra gemensamma mål inför det kommande året.

När mörkret kommer och månen börjar synas då klär vi om till våra traditionella kläder, som helt ärligt är spektakulära.

Kläderna vi använder är inte något ni har råkat se någon bära på en bal eller fest utan detta är helt utöver normerna för vad kläder är och ser ut. Det är ett väldigt annorlunda sätt att se på att böra helsvart för där är så många unika detaljer gömda bakom ett gemensamt färgval. Jag brukar försöka hedra dem som varit tidigare i släkten i min design och plocka upp unikheten hos mig själv som man inte får fram om man köper någon i en butik. Jag brukar skriva formler på fodret och rita runor och symboler på fållarna för att upphöja den magiska aspekten. Det är roligt att göra sina kläder personliga med broderad poesi eller ett hoplappat grundtyg från personliga tyger från ens släktingar.

 

Sen när vi väl är ombytta så äter vi tillsammans och det blir ofta till långt in på natten. Vi lyssnar på musik och berättar historier och delar minnen från året som gått. Det är inte bara att blicka framåt och att göra upp planer utan det är också en chans som vi tar till att reflektera på det gångna året vi haft. Därefter så går vi igenom huset och släcker ljusen och tar undan resterna från middagen och gör os redo för att sova. Det absolut sista vi gör innan vi går till sängs är i takt med att ljusen blir släckta så öppnar vi upp ett fönster eller två så andar och varelser kan få vandra fritt igenom våra hus och att våra släktingar har en möjlighet att vaka över oss. Det är vanligt för oss att vi lägger fram våra redskap kring det öppna fönstret så våra ”besökare” kan ladda dem med sin energi och lyckoönskningar.

Jag och Lia hoppas innerligt att vi får chansen och dela denna dagen med er och att ni tar tillfället i akt och använder våra ökade krafter denna dagen till er egen vinning!

/Jeppe