Blogg

7. jul, 2020

 

Hej jag heter LIA och är agent nr 68
 
Idag vill jag berätta för dig om en av naturens  nyttoväxter, brännässlan. 
 
Hela plantan kan användas, de bör plockas i fint väder, gärna när solen strålar fint och står som högst på himlen, eftersom det är då som växten är som bäst, när det regnar och är mulet, drar rötterna till sig näringen. 
Plocka små skott som växer på ängar, i rabatter och i diken, men undvik att plocka växterna som växer vid ladugårdar och i gödselhögar, eftersom nässlorna lagrar nitriter, som är skadliga för oss människor. 
Toppskotten kan klippas av fram till dess att nässlan börjar blomma. Blommor och frön kan man samla när dom kommer. Om man klipper ner stjälkarna så kan man få nya skott hela säsongen och man kan skörda dom ändå tills det blir frost. 
Nässlan smakar grönt och örtigt, jord och mineraler och passar i alla recept där man annars använder grönkål, spenat eller mangold.  
Den kan användas i soppa, smoothies, grön juice, desserter, drinkar mm och den kan lagas till på olika sätt, stekas, ångas, förvällas, gräddstuvas mm. 
Torkade nässlor kan malas till pulver och användas till musli eller i bröd. Lika delar nyponskalsmjöl (kan köpas, om man inte gör det själv), det blir en näringsrik mix att blanda ner i smoothies eller strö över yoghurt. 
 
Torka eller frys in skott, eller förväll nässlorna och mixa dom till puré och frys in. Frön kan torkas, man kan mortla och mixa frön och nässlor till pulver. 
Nässlorna är inte bara användbara i köket, dom kan användas i husapoteket också. Dom är urindrivande, blodbildande, antiinflammatoriska och stärker immunförsvaret, hår och naglar. 
Nässelinfusion används som en renande dryck, eftersom den stimulerar njurarna. Infusion på färska eller torkade blad kan användas dagligen vid järnbrist, infektioner, hudproblem och för att stärka immunförsvaret, eller vid klimakteriebesvär. 
En tesked nässelpulver ger dagsbehovet av C-vitamin, så är färska nässlor så ofta du kan. 
 
OBS!  Du ska dock vara försiktig om du har känsliga njurar, eftersom dom stimulerar njurarnas funktion och är vätskedrivande.
Nässlan är näringsrik och innehåller vitaminer och mineraler i överflöd: B-, C-vitamin och K-vitaminer, kalcium, magnesium, fosfor, kalium, järn, folsyra (B9), provitamin A och serotonin. 
Ett fantastiskt kosttillskott som vi alla borde ta vara på!! 
Om man tillagar den tillsammans med mjölk, bör den inte ätas igen, eftersom det bildas nitriter tillsammans med mjölk och som inte är nyttigt för oss, så är det också med rödbetor tillagat tillsammans med mjölk. Om man använder buljong och vatten förhindrar man detta och kan använda resterna som blir över.
 
Infusion: 2 msk torkad eller 4 msk färsk ört och 2,5 dl vatten,  koka upp och låt dra under lock i ca 20 minuter,  sila och förvara i glasflaskaor eller -burkar. 
 
Örtolja: Fyll en glasburk till hälften med torkade sönderhackade örter (ej färska de innehåller vatten och kan mögla). Häll i kallpressad olja, helst olivolja, se till så att den täcker växterna och fyll burken ändå upp. Låt stå med locket på inomhus och skaka burken försiktigt varje dag i två-tre veckor.
Sila bort växterna fyll oljan i glasburkar eller -flaskor, helst färgade, det skyddar växternas aktiva ämnen från att skadas av solljuset.  
Om du använder olivolja,  kan de förvaras i rumstemperatur, med raps- eller mandelolja bör de förvaras i kylskåp. 
 
Nässelolja är  bra att användas till hud,  hår och naglar. 
 
Lycka till och jag önskar dig en fin sommar 
Kram från LIA
Agent 68
 
6. jul, 2020

 

 

Det finns många tecken som pekar på att någon person är det. En jordängel är vanligtvis superkänslig för ”onaturliga saker som t.ex. kemikalier, höga ljud eller ljud från flera håll samtidigt och blir det så då drar han eller hon sig undan. Egoism och andra negativa energier från andra människor är också känsligt för en jordängel.

Vanliga egenskaper hos en jordängel är kärleksfullhet, hjälpsamhet och räcker alltid ut en behövande hand till de som behöver det. Omgivningen kan reagera på att en jordängel verkar ”naiv” men så är inte fallet. Det handlar om att den här personen ger helt villkorslöst och kräver absolut ingenting tillbaka.

En annan egenskap är förståelse. En förståelse för hur andra kan må inombords även om det är ”stökiga” personer som inte har hittat sin egen plats i livet. En hög känslomässig intelligens och en andlig/medial förmåga.

Vi ska vara rädda om våra jordänglar!

Kram/Viola

30. jun, 2020

Jeppe nr 67

 

 

Hej alla ni underbara människor, det har varit ett tag sedan jag skrev något och det har inte varit någon allvarlig anledning till varför jag inte gjort det. Jag fick så oförväntat mycket respons på mitt förra inlägg där jag skrev om mitt tidigare kärleksliv och jag är djupt rörd över hur många som tog till sig det jag hade skrivit och att så många av er kan relatera till det. Jag ville att det skulle vara en mening med att jag delade det kapitlet av mitt liv med någon, så vi tillsammans kan känna en samhörighet och inte tycka världen är för stor och ensam.

 

I och med att där var så mycket feedback på det jag skrev så kände jag också att jag la en oerhört stor press på mig själv att toppa mitt förra inlägg. Jag vill ge er det bästa jag har att dela och jag har skrivit så många anteckningar och stycken som jag skulle sammanställa men jag kände hela tiden att det jag skrev var antingen för lätt som ett ämne eller lika mörkt och deprimerande som förra gången. Jag hade den inre dialogen med mig själv och dom tankarna är väldigt förminskande och slutar alltid med att jag tvivlar på det jag skrivit och väljer att inte publicera det. Men saknaden av att skriva är för stor så denna gången tänker jag bara bita i det sura äpplet och strunta i vad jag själv tycker och bara fokusera på er.

 

Just nu så är vi i den perioden som jag och troligtvis alla andra mediala människor hatar mest på hela året och det är månvarvet som händer runt 21 juni som kallas för jordgubbsmånen eller rosmåne. Det är en tid som för dom flesta ska hjälpa en att vara kreativ och få en att njuta av dom små sakerna i livet och hjälpa en att hitta sig själv och i många fall att återuppfinna sig själv. Vilket jag tycker låter härligt och rätt kul i teorin. Men och det är ett stort men för alla som är mediala så betyder detta månvarvet totalt kaos och hysteri över alla detaljer i livet. Våra förmågor blir helt kopplade till våra känslor och våra känslor är det som är svårast att hålla stabilt. Jag är född i tvillingarnas tecken och är väldigt bekant med att vara känslomässigt ostabil i vissa stunder och har mina trogna knep till att hjälpa mig på traven men dom flesta har inte den lyxen.

 

På inga sätt så säger jag att jag har någon kontroll under denna månfasen för det vore en lögn men jag har en liten insikt bara. Jag har många medium som nära vänner och jag märker hur synkade vi är och vet och hör hur svårt vi har i denna situationen. Jag har alltid trott på att kunskap är kraft och det är därför jag ville dela denna lilla tanken med er, att det är kanske inte så att allt i livet har blivit jobbigare utan är nog mer en fråga om självet och att ens egen förmåga att hantera vardagen har blivit förminskad.

 

Så idag blev det ett kortare inlägg för att komma ur min skriv kramp och jag planerar att vara mer regelbunden i mitt skrivande från och med nu för jag känner inte längre att jag behöver över analysera det jag vill skriva om och ser fram emot att kunna vara lite mer spontan i min kreativitet framåt.

 

//Jeppe

17. jun, 2020
 

                                     Att vandra med hjälp av shamanska verktyg.

Detta är en resa som legat dold för mig i många år.  Men som jag valde att ta tag i för några år sedan.
Resan har inte varit lätt och ibland har jag funderat på vad jag egentligen håller på med, men ödet styr och jag får följa med.
Varje gång jag ifrågasatt så har kraften bara knuffat in mig på vägen igen.

Att lära sig resa i de olika världarna kräver disciplin vilket jag saknade i början. 
Jag som medium var ju van att öppna upp och släppa in.
Men detta krävde något helt annat, just att ha ett syfte med resan man skulle göra.
Min lärare skrattade och frågade mig efter min första  trumresa,, "Hur tänkte du här??
Hon sa "du kan inte flyga mellan alla världarna på en gång", att verka som medium är en sak men att vandra i den shamanska världen kräver ordning och reda. 
Så här jag fick jag tänka om,, så gör om gör rätt,, resultatet blev mitt kraftdjur som blev bisonoxen, den som håller mig jordad.
Han vandrar fortfarande med mig men tar inte lika stor plats längre. 
Vargen och örnen vandrar jag med mycket just nu.

Att jag stammar från nåjderna har jag fått till mig genom andra men också i trumresor. 
Vikingatiden är den tid jag dras otroligt till, att gå völvans väg.
Vad det blir i slutändan kommer att visa sig, just nu följer jag flödet i mitt sista steg på denna utbildning i shamanska verktyg.

Jag har lärt mig tex om de olika världarna, var jag kan hämta hjälp, lärt mig hämta kraftdjur, lärt mig extraktion där man drar ur energi som inte ska vara i individens kropp, man rensar alltså upp i individens obalanser.

Att prata med allt som finns omkring oss är en upplevelse, att delta i älvornas dans, att träda in och bli ett med ett träd och se genom dess ögon ja detta är underliga upplevelser och som ifrågasätter mycket hos mig.
Mitt möte med grådvärgarna var magiskt, ute bland stenblocken i skogen runt Tjolöholms slott. Just dvärgar är mina hjälpare när det gäller att utföra vissa moment, dom fungerar som hjälpredor och ledsagare. 

Nu senaste steget var  att utföra extraktion men också att hämta själsdelar. 
Ibland går vi runt med själsdelar som inte är våra och detta blir lite som att trampa i någon annans tex skam,  skuld, mönster som följer från generation till generation.

Jag är nu ute på fjärde steget och det slutgiltiga,  men denna resa kommer pågå hela mitt liv,, att växa och att utvecklas.
Detta sista steg på online  utbildningen innehåller att lösa upp karman, att skriva om sina kontrakt,, tidigare liv.

Ja denna resa har satt sin spår hos mig, ibland har jag bara velat kasta in handduken för upplevelserna har blivit så starka och svåra att hantera men då har jag haft min lärare att luta mig mot.
Jag försöker också lära mig runorna och att se i spåkulan, då detta är verktyg som tilltalar mig, just att se bortom tid och rum är det som växer sig starkt.
Se i den verkliga och den overkliga världen, att vara i balans med djur och natur, alla våra hjälpare som ibland kan vara svåra att upptäcka ja detta är en del av det som följer  den som går på denna stig.
Att välja denna stig går inte obemärkt förbi det är något jag fått lära mig.
 

Jag kallar mig inte shaman, utan den som följer de spår man inte alltid ser, en stigfinnare, ..

Tack för att du tar dig tid att läsa..
Birgitta 
14. jun, 2020

 

Hur man kan affirmera så man får bättre ekonomi

Det är ganska lätt om man tänker efter det finns några steg man kan hålla sig till för att underlätta det hela. Och tänk på att även om man följer denna hänvisning så är det inget som säger att man ska bli miljonär men förbättra sin ekonomi genom affirmation.

Du ska alltid föröka tänka positivt, även om du känner en inre panik över att pengarna inte räcker till. Du ska tänka lite annorlunda ” att pengarna finns men att dom inte är tillgängliga just nu.

Det finns en del saker du ska tänka på

ØØ ”Jag älskar mig själv”

Se inte ner på dig själv eller anser att du har misslyckas i livet. Allt som sker händer ju av en anledning och lärdom man ska ha med sig i livet.

Acceptera dig själv som du är och låt inte andra ändra dig.

ØØ ”Jag förtjänar att lyckas”

Varje morgon ska du titta dig själv i spegeln och berömma dig själv för den du är. Sätt upp mål under dagen.  Om du tror att du älskar dig själv men ändå misslyckas i det du gör, då älskar du inte dig själv innerst inne. Du måste titta under ytan och se hur du egentligen känner. 

ØØ ”Pengar är ett medel för att uppnå goda saker”

 

Pengar är bra att ha men när du affirmerar ” ber universum att hjälpa dig” kom ihåg att lagom är bäst. Affirmera så att du inte begär att bli miljonär utan be om att få en stadig ekonomi och lite pengar till sparande. Då uppfattar universum din bön och att du inte är girig av dig.

Var tacksam

Tacka för det du har, var glad för det du har åstadkommit i livet. ØØ ”Pengar är ett medel för att uppnå goda saker”

Dela med dig när du kan, har med karma att göra. Även om det kanske bara är ett äpple så kommer det tillbaka senare till dig.

From med nu ska du fokusera på saker du vill ha in i ditt liv. Inte saker du inte har eller saknar. Utan nytänkande. Köp en sak i taget och försök att sätta undan en liten slant varje månad. Även om det bara är en krona. Lägg det i en skål som står i fönstret.

 

Be om hjälp när du behöver det. Kontakta de som du tror kan vara ett stöd på vägen till att uppnå dina mål. 

Du bestämmer dig för att ha t.ex. en miljon kronor till årsskiftet. Tänk då ett steg vidare. Vad skulle du göra om dessa pegar fanns på ditt konto. Sätt upp en lista på saker d skulle använda dessa på. Sen när sker och ting börjar rulla på bocka av sakerna som du har på din lista allt eftersom

Resa på drömresan? Föreställ dig i detalj hur det skulle kännas. 

Karma är a och o när man affirmerar om saker. Så om du ger av dig själv kräv inget tillbaka utan det ska komma till dig självmant.

Du kan påskynda händelsen med lite vit magi

Detta behöver du

1 sedel

1 gult ljus

10 cm gul tråd

färskt lagerblad

torrt lagerblad

sedeln ut sedeln

Hur man gör

 

tänd ljuset

mal de torra lagerbladen tills det blir som damm

häll 3 vax droppar och lite pulver i mitten av sedeln

placera det färska lagerbladet på toppen

rulla ihop sedeln och binda med den gula tråden

placera amuletten där dina pengar förvaras

Lycka till